Виолетово сърце подкрепя "Ася в борбата й с рака" с благотворителен мач на 13-ти юли

Виолетово-сърце-подкрепя-Ася-в-борбата-й-с-рака-с-благотворителен-мач-на-13-ти-юлиЗа втора поредна година клубната дарителска кампания 'Виолетово сърце' ще подпомогне местна кауза, нуждаещи се или проект. Екипът на Етър-49 стартира инициатива за поощряване на социалната отговорност у състезатели, родители, треньори и деятели в клуба, както и да възпитава ценности през миналата година. 
Виолетовата инициатива продължава и надяваме се набира скорост, като настоящото издание на кампанията ще завърши с благотворителен приятелски баскетболен мач.
Тази година 'Виолетово сърце' ще дари събраните средства на 'Заедно с Ася в борбата й с рака' 

Баскетболният клуб на Велико Търново организира баскетболна среща 'За Ася и нейната битка" на 13-ти юли в 11:00 часа в баскетболна зала Ивайло.
В двубоя ще се включат местни настоящи и бивши състезатели, като повече подробности за събитието ще бъдат споделени в следващите дни. 

Благодарности и уважние на родителите, които към този момент са дарили средства по дарителската програма 'Виолетово сърце": Боряна Генова, Гергана Ангелова, Станислав Вълков, Даниела Амонс, Симеон Стойчев и Иван Боев. Останалите, както и всички желаещи могат да вземат участие и да дарят средства по банковата сметка на кампанията или на всяка каса на EASYPAY в страната.

Дарителска кампания „Виолетово сърце“ на БК Етър-49:
Получател: Баскетболен клуб „Етър-49“ (Сдружение)
Сметка/IBAN: BG61STSA93000028982495
Банка: ДСК
-
EASYPAY
Клиентски номер (КИН): 3719104904
ЗА ВИОЛЕТОВО СЪРЦЕ

С цел да поощряват социалната отговорност и да възпитават ценности у състезателите на клуба в тази насока, ръководители и треньори на БК Етър-49 се обединиха около обществена кауза-проект.

В рамките на проекта всеки състезател/родител на състезател има ангажимент да дарява минималната сума от 5 лева месечно, което възлиза на 60 лева годишно по официалната банкова сметка на кампанията "Виолетово сърце“.
Събраните средства, след края на всяка спортно-състезателна година, ще бъдат дарявани на благотворителна кауза, която БК Етър-49 е избрал да бъде подпомогната. В този избор ще участват състезатели, треньори, родители и приятели на клуба.
Извън минималният ангажимент годишно, инициативата е отворена както за всеки желаещ да дари средства, така и за различни от минималната суми според желанията и възможностите на състезателите в клуба, и техните семейства.

Състезателите, регистрирани в различните възрастови групи на клуба не заплащат месечни такси и заниманията са напълно безплатни, като този модел на организация е приоритет на новото ръководство. Въпреки това клубът има за цел да поддържа общност около отборите, която е ангажирана и има отношение към политиката и визията на Етър - 49. Кампанията „Виолетово сърце“ е именно такъв механизъм.

Социалната отговорност, емпатията, изграждането на ценности и обществена принадлежност са сред заложените в мисията на клуба ценности.

Проектът „Виолетово сърце“ е напълно прозрачен и подотчетен, като резултатите, събраните суми и дарителските дейности ще бъдат публично оповестявани от ръководството на БК „Етър-49“.