Нов екип зад БК Етър 49

Нов-екип-зад-БК-Етър-49През септември тази година баскетболният великотърновски клуб Етър 49 смени ръководството си, както и привлече нови лица в клубния екип.

Новият председател на клуба е бившият професионален състезател и национал Мартин Дурчев, а в екипа остава Ивайло Стоименов - треньор и член на досегашния екип на клуба.

В екипа си Мартин Дурчев се е доверил освен на Ивайло Стоименов, и на Красимира Дурчева, Явор Маринов, Даниел Кънчев, Стилян Димитров и Лилия Борисова - дългогодишен спортен мениджър.

Амбициите пред ръководството са големи и отговорни, но основната цел е да се възродят традициите в града, да се изгради структура, която да функционира ефективно в текущата спортна реалност у нас. Погледите са насочени към модерна спортна организация от 21-ви век, усърдна работа, условия за привличане и задържане на състезатели, квлификация на треньорите, социално отговорна политика, дългосрочна стратегия, иновации, и прилагане на доказани, добри практики.

Работи се над дългосрочна стратегия и изграждане на мрежа в региона,

Мнозинството от членовете на екипа са практикували баскетбол в клуба и никога не са губили връзка с града, като са мотивирани да допринесат за развитието на спорта в родното им място.