Юношите до 19 год. се включват в Б група на ББЛ

Юношите-до-19-год.-се-включват-в-Б-група-на-ББЛОтбор от Велико Търново се включи в тазгодишното издание на Българска Баскетболна Лига. Ударникъ ще се подвизава в Б група на регион Център от календара на ББЛ за 2021-22 г.

Името на отбора е свързано с историята на баскетбола в града, като така се е наричал пъврият баскетболен тим в старата столица през 40-те/50-те години на мииналия век. 

В състава на отбора са включени юноши на Етър 49, а старши треньор е Ивайло Стоименов. Идеята зад решението състезатели на клуб да се включат в отбор от ББЛ група е трупане на игрови минути и опит. 

Александър Димитров, Елисей Карлев, Ивайло Александров, Радостин Борисов, Николен Игнатов, Веселин Стайков и Николй Василев са сред картотекираните в Ударникъ играчи на Етър 49.

Опоненти на отбора в ББЛ Б група Център са Чардафон Б (Габрово), Мега Жега (Велико Търново), Гочита (Велико Търново), Предаторс (Плевен) и Дрийм Тийм (Троян).

Програма и резултати ББЛ Б група ЦЕНТЪР

Всички срещи от регион Център на третата дивизия при мъжете, може да се следят на живо в офиициалния канал на БФ Баскетбол в YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCpQLn8qKdl1surdQr6GO31g